El Pla Estratègic Reus Horitzó 32 organitza una jornada sobre estratègies locals per encarar el futur

En el marc de les actuacions previstes dins del Pla Estratègic Reus Horitzó 32, el proper 12 de novembre tindrà lloc a les instal·lacions de Fira Reus la jornada “Municipis per viure: estratègies locals per encarar el futur”. La jornada, que vol obrir la reflexió sobre el futur de la ciutat en clau metropolitana, comptarà amb la participació de diferents experts i permetrà aprofundir en experiències locals transformadores que ja s’han dut a terme amb èxit per avançar cap a municipis més amables i que convidin a viure-hi.

Experts en diferents àmbits
Tot i que el programa no està encara tancat, entre els primers experts confirmats destaquen Oriol Estela Barnet, coordinador general de l’Associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona; Cristina Sánchez Miret, doctora en sociologia i directora del Departament d’Empresa de la Universitat de Girona; i Ramon Gran Alomà, investigador d’Innovació Urbana a la Universitat de Harvard.

Experiències locals transformadores
Pel que fa a les iniciatives transformadores impulsades ja amb èxit a escala local, la jornada permetrà conèixer projectes centrats en àmbits com l’energia i l’habitatge i les possibilitats transformadores tant al món rural com a les grans ciutats, sense oblidar les noves polítiques socioeconòmiques que situen les persones al centre.

Inscripcions obertes
La jornada és oberta a tothom, i especialment adreçada a professionals del sector públic, autonòmic i local, personal directiu, tècnic i investigador, estudiants, professorat del món acadèmic, agents socials i entitats.

Les inscripcions es poden formalitzar ja des de la pàgina web del Pla Estratègic: https://horitzo32.reus.cat/municipisperviure